fbpx

Cazare in Targu Mures, destinatie turistica din Transilvania


Cazare Targu Mures la Motel Via in camera matrimoniala, pat dublu si mic dejun inclus
Ghid local: cazare si mancare in Targu Mures orasul turistic din centrul Transilvaniei, dupa ce vizitati orasul 

 

Municipiul Targu Mures (,,Marosvasarhely”, ,,Neumarkt”, ,,Novum Forum Siculorum”) te invita sa ramai cateva zile in zona pentru a-l vizita. Situat in partea centrala a podisului Transilvaniei, pe ambele maluri ale cursului superior al raului Mures este un punct de intalnire a drumurilor care duc la Brasov, Cluj Napoca, Sighisoara, Sovata, Bistrita-Nasaud.  Relativ nou promovat ca centru turistic, este in prezent o poarta internationala a Transilvaniei.

Complex Via ofera Cazare in Targu Mures, destinatie turistica din Transilvania

Sursa foto: www.wikipedia.org

Un oras multicultural, cu 3 comunitati istorice conturate, e situat in centrul Transilvaniei pe traseul  european E60 Oradea-Constanta, pe traseul viitoarei ”Autostrada Transilvania” ; dispune de aeroportul  international  “Transilvania” – la 10-15 minute distanta de centrul orasului. Accesul feroviar nu e cel mai fericita alegere, dar depinde de traseul ales – poate fi o alegere buna pe anumite trasee.

Istoria orasului e veche,  prima sa mentionare fiind din anul 1332, dovada fiind registrele papale unde apare cu numele de Novum Forum Siculorum. Existenta breslelor arata ca era oras inca de pe atunci, un important punct de negot, in special cu blanuri. Inconjurat de localitati rurale a devenit un punct de intalnire si comert. Complex Via ofera Cazare in Targu Mures, destinatie turistica din Transilvania

Cetatea din Targu Mures.Punctul de plecare pentru vizitarea orasului. Sursa foto: www.wikipedia.org

Targu Mures este unul dintre putinele orase din Romania care se poate mandri ca are o Cetate Medievala, intretinuta si deschisa circuitului turistic. Complexul Cetatii ocupa o suprafata de circa 4,3 ha si este alcatuit dintr-o incinta fortificata cu 7 bastioane unite prin ziduri ce formeaza o mare curte interioara, in cadrul careia se gaseste Biserica Reformata si Cladirea Manutantei.  Daca cetatea a adapostit Targu-muresenii de atacurile dusmanilor in trecut, in zilele noastre ea adaposteste multe manifestari anuale: Zilele Targumuresene, Festivalul Berii, Sarbatoarea Vinului si a Mustului, Oraselul Copiilor, Cel mai mare show canin din Estul Europei. Cetatea aduna cam 80.000 de vizitatori anual.

Complex Via ofera Cazare in Targu Mures, destinatie turistica din Transilvania Complex Via ofera Cazare in Targu Mures, destinatie turistica din Transilvania

Complex Via ofera Cazare in Targu Mures, destinatie turistica din Transilvania Complex Via ofera Cazare in Targu Mures, destinatie turistica din Transilvania

Platoul Cornesti, Surse foto: www.tirgumures.ro

Deasupra orasului, platoul numit Platoul Cornesti, situat la cea mai inalta cota a orasului, mai precis 170 m e un punct de intalnire a locuitorilor! Vederea este superba si puteti admira panorama larga a orasului si vaii raului Mures. Iarna, multi targumureseni se duc  sa patineze la  patinoarul deschis pe platou. Patinoarul e destul de mare, are 600 metrii patrati,dispune de instalatie de iluminat, pentru  patinajul  in „nocturna”.  Pretul unui bilet este de 10 lei pentru adulti si  8 lei pentru minori (ianuarie 2012) , iar pentru cei cu varsta de sub trei ani intrarea este libera. Platoul este inconjurat de o ,,Padure Mare”(asa se si numeste) de stejar si carpen unde puteti face numeroase trasee si mini-trasee in aer liber.

Dupa ce v-ati saturat de plimbare puteti merge sa vedeti ce face Tanti Maimuta si Nenea Leul la principala atractie a platoului – Gradina Zoologica.

Gradina Zoo din Targu Mures Sursa foto: http://romania-by-foot.blogspot.com

Gradina Zoo din Targu Mures  Sursa foto: http://www.sanyi.nyarad.ro

Gradina este impartita in cinci sectoare:primate, casa tropicala,carnivore, ierbivore si pasari.  Gradina ZOO din Targu mures este a doua din tara ca intindere si varietate a speciilor.

  CENTRUL TARGU MURESULUI

Complex Via ofera Cazare in Targu Mures, destinatie turistica din Transilvania

Revenim la viata activa din Centrul orasului!  Cele mai reprezentative cladiri din centrul Muresului sunt:

Complex Via ofera Cazare in Targu Mures, destinatie turistica din Transilvania

Palatul Culturii  Sursa foto: www.wikimedia.org

Cladire semeata, construita intre anii 1911-1913 de Bernády György. Cladirea se impune atat prin decoratiunea interioara, dar si prin cea exterioara. La exterior, palatul este impodobit cu mozaicuri si basoreliefuri in bronz si piatra, fresce si vitralii de o reala valoare artistica. Interiorul va lasa masca mai ales daca vizitati Sala Oglinzilor. Palatul gazduieste o mare parte din viata culturala a orasului. Aici isi au sediul Filarmonica de Stat din Mures, Biblioteca Judeteana, Muzeul de Arta, Galeriile Uniunii Artistilor Plastici si Expozitia permanenta a Muzeului de Istorie

Palatul Administrativ  Sursa foto: www.flickr.com

Este situat langa Palatul Culturii. Este prima cladire a orasului construita la inceputul sec. XX in stil modern. Peste 55 de ani a fost sediul primariei iar acum gazduieste Prefectura  si Consiliul Judetean Mures. Mandriu se inalta si turnul palatului inalt de 60 m, construit initial drept foisor de foc al orasului.

  • Centrul orasului este pazit de cele 2 catredale ale orasului: Catredala Mica si Catedrala Mare cum sunt cunoscute de locuitorii orasului.

Complex Via ofera Cazare in Targu Mures, destinatie turistica din Transilvania

Complex Via ofera Cazare in Targu Mures, destinatie turistica din Transilvania

Surse foto: www.wikimedia.org

Cu Universitatea Petru Maior, Universitatea Dimitrie Cantemir, Universitatea de Arta, Universitatea Sapientia, Universitatea de Medicina si Farmacie, mii de studenti din tara si strainatate studiaza anual aici, astfel punand Muresul pe harta ca important centru universitar al Romaniei !

     MUST SEE (VARA)

  • Complex Via ofera Cazare in Targu Mures, destinatie turistica din Transilvania
  • COMPLEXUL DE AGREMENT SI SPORT MURESUL – Week-end Sursa foto: www.skytrip.ro

Atat vara cat si iarna, cel mai iubit loc din oras este Complexului de Agrement si Sport “Muresul”.  Beneficiind de un cadru natural deosebit – un parc pe malul micului lac de acumulare format de barajul de peste Mures – Complexul de Agrement si Sport “Muresul” ofera multiple si variate posibilitati de recreere si divertisment.Cunoscut in plan local si sub denumirea de “Week-End”, este plin ochi in sezonul estival – in medie 6.000 de persoane / zi. Inotul se practica si iarna la Targu Mures pentru ca in ianuarie 2012 a fost inaugurat in incinta complexului un nou bazin olimpic de 2400 metrii patrati. Aici au loc diverse spectacole in aer liber, discoteci, concursuri si reprezentatii sportive.

Un eveniment foarte cunoscut national si international care are loc de multi ani la Weekend este Festivalul Peninsula! Peninsula aduna anual mii de fani si pe cele 4 scene ale sale aduce nume mari din industria muzicala mondiala !

Daca va plac filmele trebuie sa mergeti la noul Cinema City situat la Promenada Mall (iesirea din Cristesti spre Mures), complex comercial aflat langa Complex Via  !

Complex Via ofera Cazare in Targu Mures, destinatie turistica din Transilvania

Cinema City Sursa foto: www.wall-street.ro

Complex Via ofera Cazare in Targu Mures, destinatie turistica din Transilvania

Promenada Mall Sursa foto: http://www.cole.ro

CAZARE SI MANCARE IN TARGU MURES

Daca sunteti turist in Targu Mures este bine sa cunoaste ceva informatii si despre posibilitatile de cazare si mancare din oras.  Mai ales in sezonul estival, Muresul este aglomerat.

Daca sunteti cu masina, aveti si familia cu voi si doriti sa petreceti mai multe zile in Targu Mures recomandarea e un loc unde mancarea este buna, cazarea este acceptabila si puteti avea grija si de masina! Locul de care va vorbesc este, normal,  Complex Via.

Complexul Via este situat pe drumul European E60, Targu Mures – Cluj Napoca la kilometrul 1, la iesirea/intrarea in Targu Mures.

Complex Via este format din  Motel de 2 stele cu facilitati de 3 stele,  Restaurant,  Cafenea, Benzinarie, Spalatorie Auto si un Magazin cu de toate !

Pozitia  excelenta a complexului il face foarte accesibil.  Situat in apropierea sensului giratoriu de langa European Retail Parc, Motelul si Restaurantul Via este la 2 minute distanta de magazinele mari ale Muresului: Promenada Mall, super marchet-ul Baumax, Auchan si Metro. In apropiere la circa 8 km si 10 minute distanta cu masina se afla Aeroportul Transilvania si una dintre renumitele manastiri ale Transilvaniei, Manastirea Recea !

 

Cazare la intrarea in Targu Mures Pensiune Motel Via Poza camera matrimoniala cu pat dublu si mic dejun inclus 3Cazare in Targu Mures camera dubla cu mic dejun inclus la Complex Via (Hotel-Motel-Pensiune)Restaurant Complex Via din Targu Mures

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *