fbpx

Cele mai faine stranduri din Transilvania: recomandari

Pentru ca e vara si in Targu Mures sunt 36 grade, va recomandam cele mai faine stranduri din Transilvania.

Pe locul 1. Strandul Weekend din Targu Mures

Strandul Weekend din Targu Mures ocupa locul 1 top stranduri din Transilvania. Punct. Din 1000 de motive, care ar trebui sa fie citite de administratorii strandurilor si spatiilor de recreere si sanatate din Romania;

(actualizare 2014: pret bilet intrare strand Weekend pentru 2014 )

Strandul Weekend 2013 photo complexvia.ro 1 Preturi si tarife Strandul Weekend 2013 photo complexvia.ro 2 Harta Complex Strandul Weekend 2013 photo complexvia.ro 3 restaurant pe barca Strandul Weekend 2013 photo complexvia.ro 4 Strandul Weekend 2013 photo complexvia.ro punct de prim ajutor

Weekend strand Targu Mures, seara  Photo: Adina Amironesei,  http://www.panoramio.com/photo/28719184

Pentru ca e in Targu Mures, unul din cele mai faine orase din tara. Pentru ca e proaspat, curat, modernizat. Pentru ca e kids friendly, are piscina pentru copii, are punct de ajutor, are dusuri, are cabanute. Pentru ca are piscina olimpica. Pentru ca are barcute si caiac. Pentru ca are un restaurant pe o corabie. Pentru ca are terase si restaurante. Pentru ca are parcare mare, statie de autobuz langa, statie de taxiuri. Pentru ca are terenuri de sport langa. Pentru ca are raul Mures langa, cu faleza si cu drum de promenada. Pentru ca are verdeata, are copaci, poti sa stai la umbra. Pentru ca are radio si muzica. Pentru ca e ieftin si curat !

Pentru toate astea e pe locul 1. Daca stiti voi alt strand care sa le aiba pe toate astea, puneti intr-un comentariu mai jos.

Intre timp vedeti poze din strand, pe inserat, cand e mai racoare, cand strandul s-a transformat intr-un loc de promenada. Nu va lasati inselati de poze, chiar si seara e plin de lume 🙂 . Iar realitatea e si mai faina.

Info util : program pana tarziu in noapte, biletul de intrare e extrem de rezonabil, exista spatii speciale pentru copii, exista dusuri, toalete, restaurante, terase. Spatii de cazare gasiti si in zona si la intrarea in oras la www.complexvia.ro, langa complex de magazine Promenada Mall.

 

Cazare in Targu Mures cu caldura in camera dubla cu mic dejun inclus la Complex Via (Hotel-Motel-Pensiune)
Cazare la intrarea din oras, Adresa: E60, Cluj Napoca-Targu Mures-Sighisoara-Brasov Adresa: Judetul Mures, str. Principala nr. 800/D, CP547185;
Telefon fix: 0265 306165, Mobil: 0720-530585, www.complexvia.ro

 

Pe locul 2 in topul strandurilor in Transilvania, Lacul Ursu din Sovata

aflat la cca 60 Km de Targu Mures (pe care va recomandam sa il vizitati daca sunteti in zona) este o oaza de sanatate, lacul Ursu este cel mai mare dintr-o salba de lacuri aparute in urma exploatarilor de sare din zona Sovata.

L-am considerat ca merita sa fie in Top, din multe motive, cum ar fi zona in care poti sa faci baie, langa o padure, civilizat, curat. Safety : exista permanent o barca cu salvamari – care au dublu rol sa te protejeze si sa protejeze lacul. Este permis utilziarea doar a jumatate din lac (pana la geamanduri), lacul este in continuare si rezervatie naturala protejata.  Lacul are particularitati deosebite, este sarat, mineralizat. Vara temperatura Lacului Ursu (18,4 m adancime), cel mai mare lac heliotermal din Romania variaza intre 10-20°C la suprafata, 30-40°C la adancimea de 1 m și 40-60°C la adancimea de 1,5 m.

Renumele Sovatei se datoreaza lacurilor Ursu (46.000 m2), Aluniș (9.000 m2), Verde (5.000m2), Negru, Roșu, Mierlei și Șerpilor.

Pe langa lacuri este amenajat un traseu de plimbare si alergare. Lipsesc facilitati pentru sporturi. In schimb la cca 30 km se afla salina Praid.

Pierde locul 1 doar faptului ca este un pic prea exclusivist datorita pretului si datorita faptului ca este totusi o rezervatie naturala. Si datorita faptului ca nu are amenjari complexe in imediata apropiere  teren de sport, spatiu pentru copii.

 

Lacul Ursu Din Sovata
Lacul Ursu Din Sovata, sursa Wikipedia

ORAR

Zilnic între orele 10.00 – 18.00

Între orele 13.00 – 15.00 este pauză, perioadă în care este obligatorie ieşirea din lac, însă se poate rămâne pe teritoriul ştrandului. Cei care părăsesc ştrandul în această perioadă, la o eventuală reîntoarcere trebuie să plătească pentru biletul de intrare.

Bilete de intrare:
Adulţi: 20 lei
Copii: 15 lei

După ora 16.00 taxa de intrare pentru adulţi este de 15 lei.

 

Pe locul 3 in top putem sa trecem linistiti Strandul Apollo din Sangeorgiu de Mures

Un complex de cca 24.000 mp, bazine cu apa dulce si apa sarata, piscine indoor, sala de sport si terenuri de sport, alaturi de servicii de 4 stele au constituit motive sa il includem in topul nostru.

Mineralizarea de exceptie, prin concentratie (135,586 mg/l) si prin continut (iod, calciu, magneziu, potasiu, azotati), confera acestor ape reale virtuti terapeutice. Apa are cel mai mare continut de iod (11,4 mg/l) din Transilvania, iar iodul este ionul longevitatii umane.

Preturile le gasiti aici, cu un minim de 18 Lei pentru Adulti (pachete), program in fiecare zi.

Poze cu strandul sunt foarte greu de sheruit/embeduit de pe pagina lor de web; dar no..

Apollo Wellness Club

Piscina sarata Apollo

Pe locul 4 intre strandurile din Transilvania, Paradisul acvatic de la Brasov

Paradisul Acvatic Brasov

Paradisul Acvatic este situat la iesirea din Brasov spre Targu Mures, nu prea e semnalizat. Preturile sunt maricele, dar ai 10 bucati de piscine la pretul de 55 lei/adult/zi. Parcarea e decenta. Nu puncteaza la servicii si activitati suplimentare. Nu are apa sarata (sic). Au putine terenuri de sport, restaurante, spatii pentru copii si spatii verzi. Au in schimb o priveliste frumoasa spre munti si multe piscine inchise.

Paradisul acvatic Brasov

E clar in avantaj iarna, dar findca topul e facut vara.. e doar pe locul 4 🙂

Pe locul 5. Ocna Sibiului

Ocna Sibiului

Strandul si complexul de la Ocna Sibiului e pe langa Sibiu spre munte, cca 30 minute de condus, preturile pe la 25 lei/zi/adult.

Strandul e ok, apa e ok, dar serviciile si posibilitatile de petrecere a timpului pe langa strand sunt minime. Nu prea sunt restaurante, terenuri de sport, dusuri, spatii pentru copii. Acuma ziceti si voi cum e posibil ca intr-o zona atata de faina si de musai sa nu fie totul perfect ? Aud ?

………………

Acestea fiind spuse, clar ca nu suntem corecti, fiind de langa Targu Mures am tinut cu judetul Mures. E posibil ca judetul Mures sa aiba in top 5 stranduri din Transilvania 3 STRANDURI ? Si chiar locurile 1.2.3. ?

Sau exageram noi?  Oricum noua asa ni s-a parut.  Mergeti si vizitati-le si apoi scrieti-va parerea si poate trimiteti si catre noi un feedback.

Top 5 stranduri din Transilvania pentru 2013 arata, in rezumat, asa:

1. Complex Weekend, Tg Mures

2. Lacul Ursu, Sovata

3. Complexul Apollo, Sangeorgiu de Mures

4. Paradisul Acvatic de la Brasov

5. Complexul de la Ocna Sibiului

topul ala al vostru care e ? Nu uitati ca asta e temperatura la Targu Mures si cam asa o sa fie si in zilele urmatoare!

36 grade targu mures 2013
Captura ecran, temperatura din vara anului 2013 la Targu Mures.
web site www.complexvia.ro – cazare in Targu Mures

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *