fbpx

Sofer in Romania (2) Intamplari pe drumurile nationale 2016

In ultimii ani s-a intamplat sa fac frecvent drumuri prin tara in special pe traseul Targu Mures- Timisoara. De fiecare data am incercat sa pastrez viteza in limita de viteza legala si preventiv, pe anumite sectoare chiar sub.

Pentru ca suntem in Romania si pentru ca e imprevizibil sa conduci prin tara, e imperativ sa lasi foarte mult spatiu intre tine si masinile din fata. Chiar daca asta, dupa cum zicea un prieten, lasa spatiu pentru cineva sa te depaseasca. Drum bun, atata vreme cat o face in conditii de siguranta!

Ce am intalnit pe langa camioane cu vaci nebune :

  • un TIR care s-a rasturnat la intrarea intr-o localitate pe langa Aiud, chiar in fata mea, dupa o portiune de drum drept, cu posibilitatea de a merge cu viteza peste 70 km/ora. Noroc ca am incetinit – pentru ca am vazut ca vine o localitate.
  • pe o ploaie pe autostrada A1 pe la Deva, am intalnit un Duster care a derapat si s-a invartit pe autostrada si a ajuns sa se opreasca cu fata spre sensul opus, pe banda de viteza. Noroc ca mergeam relaxat, pe banda 1, cu 80-90 km/ora.
  • un TIR pe langa Sibiu, rasturant la intrarea pe autostrada
  • un cal care a sarit peste sant si alerga pe benzi
  • oi, capre, carute

Asa ca,  conduceti preventiv, faceti reviziile la timp, schimbati cauciucurile iarna/vara, conduceti cu grija. Si tineti minte ca nu sunteti singuri pe strada, chiar daca conduceti bine si aveti incredere in capacitatile voastre de soferi. Nu sunteti singurii cu volan pe autostrada.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *