fbpx

Sofer in Romania (1). Vacile danseaza-n camion

Am facut zilele astea un drum de Timisoara si inapoi in aceasi zi. Pornit dimineata de la 5, pe ceata si ajuns inapoi la 10 pe intuneri. In 700 km in cursul unei zile ajungi sa intalnesti o gramada de situatii hilare. Tot drumu imi ziceam ca no, asta trebuie sa o scriu. Bai, asta e nebun.

In 700 km vezi o gramada de prosti, tacaniti, etc. Cei din GJ  (Oltenia) is printre cei mai naspa soferi pe care i-am vazut. Si aia din Alba.

Merg constant cu 70 si vad o troscoleta, gen camion mic sub 6 tone, deschis in spate, care se de abea se misca. In spate imi baga unu flash-uri sa merg mai repede. Bai, deci veneam tare si incep sa incetinesc pentru ca era curba si nu vedeam sa depasesc. Ala din spate baga faza lunga, in fata ala incepe sa se balangane si numa ca vad ca venea troscoleta pe doua roti si se bataiau vacile. Vre-o 3. Deci asta cu ceva pe 4 roti numa un pic mai mare decat un Logan, cara vre-o 3 vaci. Si vacile la un moment dat s-o plictisit de drumul drept si o inceput sa traga spre dreapta si camionu s-o luat dupa ele. S-o redresat si o inceput sa faca S-uri in fata mea. Ala din spate nu vedea cretinu nimic si ma bazaia ca de ce am incetinit. Bag avariile si frana sa pastrez o distanta respectabila fata de vacar, ala din spate nu intelege. Il ignor si ma pregatesc sa vad unde pot sa trag pe dreapta in momentul in care vacile o sa inceapa sa sara din camion. Ala incepe sa danseze si incetineste si mai tare. Ala din spate cred ca inebuneste si baga un claxon. Deja erau vre-o 3-4. Dar la un moment dat cred ca se prinde si el ca ceva e aiurea si incetineste brusc si trag frumos in viteza a doua. Camionu se redreseaza, vacile se potolesc si il vad pe sofer ca imi multumeste cu avariile ca i-am tinut coada. Prind momentul sa ma car de acolo urmat de toata coloana.

va urmcowa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *