fbpx

Despre sosele de centura pe la sate

Stiti de ce nu avem sosele de centura pe langa sate si localitati mici din tara ? Pentru ca suntem prosti. Toata lumea se plange ca mergem incet prin Romania si ne trebuie autostrazi. Daca se poate suspendate, pentru ca daca nu, o sa construim cartiere de case fix in buza autostrazii. Poate, poate o sa fortam micsorarea vitezei la 50 km/ora !

Exact cum am facut cu soselele de centura, atat cate au fost facute!

Exemplul de astazi : Chetani, o localitate draguta – pe E60 Targu Mures- Cluj.  De ceva vreme – poate 10 ani, au primit cadou o frumoasa sosea de centura. In teorie, o sosea care ocolea vechea vatra a satului, era posibil in teorie sa mergi cu 70 – 90 km/ ora. Acum se merge cu 50!

Ce sa intamplat intre timp ?

Oamenii au inceput sa construiasca pe partea cealalta, primaria a dat mai departe autorizatii de constructie si acum se circula iarasi prin sat. Pentru cateva case, pe o lungime de cca 10 km s-a micsorat din nou viteza de circulatie.

Am facut si o schema grafica ca sa vedeti de ce nu se fac sosele de centura: pentru ca s-au mai facut si varianta logica si rationala nu functioneaza in Romania. Ne trebuie autostrazi, suspendate daca se poate si chiar tunele daca nu functioneaza nici asa.

Situatia 1. Avem un drum prin sat. Se face soseaua de centura – facem noi cladiri si anulam soseaua de centura.

chetati-cluj

Situatia 2. Daca s-ar face sosele de centura pe tot drumul, ar fi o fractiune din costul unei autostrazi, ar fi fost terminate de 10 ani, dar nu ar fi rezolvat nimic. Noi constructii ar fi anulat conceptul de sosea de centura.

chetati-cluj-centura

Situatia 3. Care e solutia? Sa se insiste si sa tot facem sosele de centura ?

chetati-cluj-centura-2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *